Vrdoljak: MOL šteti svojim dioničarima

Prvi čovjek Vladina pregovaračkog tima s MOL-om, ministar Ivan Vrdoljak izjavio je da potez MOL-a, koji je zatražio arbitražu protiv hrvatske vlade, ukazuje na nervozu Mađara koji vuku poteze štetne za svoje dioničare.

Vrdoljak smatra da su ovakve “nejasne, netransparentne, nedosljedne poruke” možda i neki vid pritiska koji neće uroditi ničim drugim nego štetom za MOL-ove dioničare. Novinarima je kazao da na mađarskoj strani očito vlada velika nervoza, na što ukazuje činjenica da su oni prvo prihvatili pregovarački okvir, a zatim ga pokušali promijeniti.

Nakon toga su rekli da će pokušati prodati svoj udio u Ini, pa su to povukli. “Sad pokreću neki arbitražni postupak s nekim poluinformacijama. Ta nervoza nije dobra, prvenstveno za dioničare MOL-a i oni će platiti najveću cijenu za takvu nervozu i nekonzistentno ponašanje”, kaže Vrdoljak.

Ministar tvrdi da Vlada ima načina zaštititi strateške nacionalne interese i da će to sigurno učiniti. Vrdoljak se založio za nastavak pregovora i poručio MOL-u da jasno kaže što želi i koji su mu ciljevi – prenosi www.energetika-net.com.