Vlada RH prekinula pregovore s MOL-om

Poslovni dnevnik piše da se zakazani pregovori oko izmjena dioničarskog ugovora između Vlade i MOL-a neće održati jer je hrvatska vlada donijela odluku da pregovore privremeno prekine. Ta informacija potvrđena je iz više izvora, a odluku nije izravno donijela Vlada već povjerenstvo koje vodi pregovore kojem je na čelu ministar Vrdoljak.

Poslovni piše da su pregovori otkazani jer je Vlada nezadovoljna pregovaračkim pozicijama koje su im uoči sastanka dostavljene iz MOL-a, koje su ocijenjene neozbiljnim. Prilikom prvog susreta pregovarača dogovoren je tijek pregovora, a naši pregovarači prvo su željeli razgovarati o izmjeni modela korporativnog upravljanja Inom kako bi se poslovanje uskladilo sa Zakonom o trgovačkim društvima.

MOL je pak u prvi plan stavio teme koje bi po mišljenju naših pregovarača na red trebale doći kasnije, što je doživljeno neozbiljnim. MOL je u međuvremenu povukao svog glavnog pregovarača Sandora Csanyja, što je obrazloženo privatnim razlozima.

Uzgred, nakon prvog kruga pregovora u Zagrebu Csany je otišao u policiju gdje je odgovarao na pitanja o okolnostima MOL-ovog stjecanja dionica nakon isteka inicijalne javne ponude.