Vlada Republike Hrvatske odustaje od bušenje Jadrana u ovom mandatu

Kako izvještava Jutarnji list, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak s izabranim naftnim kompanijama neće potpisati ugovore za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na Jadranu i kopnu. Kako doznaje list, na sjednici užeg kabineta Vlade nisu prošli nacrti ugovora te se njihovi prijedlozi neće naći na sjednici Vlade Republike Hrvatske.

No, do daljnjega se odustaje i od novog natječaja za eksploataciju na Jadranu, a predsjednica Uprave AZU Barbara Dorić rekla je u Dubrovniku da je to zato što bi prvo trebalo dovršiti prvi natječaj.Platforma na moru

Sugovornici Jutarnjeg lista u Vladi tvrde da je službeno objašnjenje odustajanje od tog projekta namjera Vlade da na posljednjoj sjednici prije raspuštanja Sabora ne donosi takve dalekosežne odluke i ne nameće obveze sljedećoj Vladi.

Iz neslužbenih izvora, list doznaje da ugovori neće biti potpisani zbog izbora. Podsjetimo, ugovori za istraživanje i eksploataciju Jadrana trebali su biti potpisani još prije pet mjeseci, no od samog početka u SDP-u je trajao otpor prema tom projektu.