Ukinuto rješenje po kojem je “NTF” dužan “Deltagripu” 15 miliona KM

Visoki trgovački sud u Zagrebu donio je 23. maja ove godine rješenje po kojem se ukida prinudna naplata po kojoj je britanski “Deltagrip” naplatio od “Naftnih terminala FBiH” u Pločama 15 miliona KM, ekskluzivno saznaje “Dnevni avaz”.
U rješenju ovog suda stoji da se uvažava ovršnikova žalba (NTF), te ukida rješenje o ovrsi koju je donio Trgovački sud u Zagrebu, na osnovu koje je i Sud u Dubrovniku prošle godine pokrenuo stečajni postupak u ovom preduzeću.
Podsjećamo, “Deltagrip” je tužio NTF zbog jednostranog raskida ugovora o najmu terminala u Pločama i dobio presudu, ali ona je po rješenju Visokog trgovačkgo suda u Zagrebu nezakonita i nepravilno donesena.
Da bi Deltagripu isplatili potraživanja, “Terminali FBiH” morali su se kreditno zadužiti kod komercijalnih banaka u iznosu od 15 miliona KM sa kamatnom stopom od preko sedam posto.
No, po ovom rješenju suda, “Deltagrip” će sada morati vratiti ove pare “Naftnim terminalima FBiH” ili će one biti nadoknađene putem tužbe prema pravosudnim organima Hrvatske.

3 misli o “Ukinuto rješenje po kojem je “NTF” dužan “Deltagripu” 15 miliona KM

  1. koja ba. hrvatska je kriva za vaše patriotske igre šalikurca, ma daj izmete ne k*e*njaj

  2. Neka Hrvatska plati…!!
    Kriva je za IbrAgina i
    ŠtulAgina sranja na svom
    teritoriju..!!!

Komentari su zatvoreni.