Trhulj: Tražim smjenu direktora Terminala i BH gasa

Nakon zahtjeva za smjenu direktora Terminala Federacije BiH Rasima Kadića moj drugi zahtjev za narednu sjednicu Vlade bit će promjena na čelu BH Gasa, kazao je za Oslobođenje ministar energije, rudarstva industrije Erdal Trhulj.

Trhulj je ponovio da uprava koja vodi Terminale FBiH nije adekvatna, jer po njegovom mišljenju nema adekvatno menadžersko znanje.
– Prije nešto više od mjesec, na prijedlog predsjednika NO NTF-a Dževada Haznadara i predsjednika NO Terminala FBiH Rifata Fetića, Vladi FBiH predložio sam razrješenje direktora Terminala FBiH Rasim Kadića i imenovanje v.d. direktora Hermedina Zornića, koji obavlja funkciju direktora Terminala u Blažuju. A nakon toga i da se uradi promjena upravljačke strukture u NTF-u. Međutim, od tada do danas ta tačka nije stavljena na Vladu FBiH, koja je čak dodijelila kredit od dva miliona KM Terminalima. Bojim se da se, prema saznanjima oba nadzorna odbora, ne troše za one namjene za koje su trebala, kazao je Trhulj podsjećajući da dnevni red Vlade utvrđuje premijer Federacije BiH.

2 misli o “Trhulj: Tražim smjenu direktora Terminala i BH gasa

  1. A, bio je dobar tom istom ministru kad je dao sagalsnost za njegovo imenovanje.
    Politolog…taj samo zna da mudruje…
    A, i taj Haznadar…postolar gospe ti!

  2. A, valja vam je kad ste ga imenovali…
    Politolog..sta ste ocekivali..taj samo zna da mudruje…i Haznadar..postolar gospe ti!

Komentari su zatvoreni.