SDP hoće Lipovaču za direktora “Terminala”?

Bivši premijer Unsko-sanskog kantona (USK) Hamdija Lipovača (SDP) mogao bi uskoro biti imenovan za novog direktora “Terminala FBiH”, saznaje “Dnevni avaz” iz izvora bliskih Upravi ove državne kompanije.
Više opcija
Epilog je to pregovora vladajuće koalicije SDP – SDA čiji su kadrovi nedavno održali zajednički sastanak na kojem su usaglasili nova kadrovska rješenja u preduzećima u FBiH.
Saznajemo da je SDP pristao na zahtjeve SDA, tačnije resornog ministra energije, rudarstva i industrije Erdala Trhulja (SDA) da se, konačno, razriješi dužnosti aktuelni direktor “Terminala FBiH” Rasim Kadić, čijim radom već duži period, osim SDA, nisu zadovoljni ni ministri SDP-a u Vladi FBiH.
– SDA je već ranije za ovu poziciju predlagala Hermedina Zornića, direktora podružnice “Terminala” u Blažuju, ali se od njega odustalo. Međutim, sada su predložili opciju da Denis Zvizdić preuzme ovu funkciju, ali je i to SDP odbio. Oni hoće samo svog kandidata jer ova pozicija pripada njima – tvrdi naš sagovornik.
Ne daju poziciju
No, upravo je SDP-ov kandidat za ovo direktorsko mjesto “odani” Lipovača. Potvrđeno nam je da se ovaj protjerani premijer USK već preselio u Sarajevo.
– Vidjet ćemo šta će pokazati vrijeme. Sigurno je samo da SDP neće olako prepustiti “Terminale” SDA – kaže sagovornik “Avaza”.
Svi nezadovoljni Kadićem
Kadićevu smjenu prvobitno je zatražio predsjednik Nadzornog odbora NTF-a u Pločama Dževad Haznadar (SDP), tvrdeći da nanosi ogromnu štetu Federaciji BiH. Haznadar je u više navrata tražio od premijera FBiH Nermina Nikšića (SDP) da smijeni Kadića, ali bezuspješno.