RS: Gorivo jeftinije do četiri feninga

Od srijede će gorivo na nekim benzinskim pumpama u RS biti jeftinije između dva i četiri feninga po litru, saznajemo od distributera nafte i naftnih derivata u RS.

Dragan Trišić, rukovodilac Uprave maloprodaje u “Nestro petrolu” u Banjaluci, potvrdio je da će na “Nestrovim” pumpama dođi do pojeftinjenja goriva zbog nižih nabavnih cijena iz Rafinerije nafte Brod.

“Cijene benzina 98 po litru iznosit će od 2,35 do 2,44, benzina 95 između 2,29 i 2,36, eurodizela 4 bit će u rasponu od 2,29 do 2,35, a eurodizel 5 koštat će od 2,33 do 2,39 KM po litru”, precizirao je Trišić.

Prošle sedmice dizel gorivo poskupjelo je za oko četiri, a benzin za osam feninga, a distributeri su to povećanje cijena pravdali visokim cijenama u okolnim rafinerijama.

Trišić je kazao da su se na sniženje cijena odlučili kako zbog manjih nabavnih cijena tako i zbog turističke sezone koja je sada u toku.

U BiH su prosječne cijene od oko 1,19 eura za litar benzina i dizela najniže u okruženju, pokazalo je najnovije istraživanje Auto-moto saveza Srbije…

www.nezavisne.com