Priopćenje SDP-a BiH kojim se traži zaustavljanje opstrukcija

Opstrukcije po nalogu kriminalnih lobija SDA i Narodne stranke Radom za boljitak koje već dugo provodi Živko Budimir kako bi zaustavio raskrinkavanje kriminala, a u vezi sa nepotpisivanjem odluke o imenovanju sudaca Ustavnog suda FBiH, krajnje je vrijeme da se zaustave. Pozivamo Vijeće za implementaciju mira i posebno OHR da stanu u kraj antidejtonskom i neustavnom djelovanju predsjednika FBiH koji na svaki mogući način blokira sve pozitivne procese u FBiH.

Posljednji pokušaj Budimira da zatraži mišljenje i od Ministarstva civilnih poslova BiH o Šahbazu Džihanoviću, kandidatu za suca Ustavnog suda FBiH, samo je nastavak blokada i opstrukcija predsjednika FBiH. Nakon što je građane FBiH danima zavaravao pričom o provjerama Džihanovića pred Tužiteljstvom BiH, te nakon što je to isto Tužiteljstvo potvrdilo da je Budimir uz pomoć SDA lažno oklevetao Džihanovića, Budimir je sa svojim političkim pokroviteljima smislio novi način za opstrukcije.

Stoga pozivamo Vijeće za implementaciju mira da zaustave Budimira u njegovom antidejtonskom djelovanju. Uostalom, potpuno je jasno da će Budimir i nakon što mu Ministarstvo civilnih poslova BiH ponudi identičan odgovor kao i prethodno Tužiteljstvo BiH, ponovo sa SDA i Lijanovićima smisliti novi način za produžavanja ostanka te dvije kriminalizirane stranke u poziciji da odlučuju o sudbinama bh. građana.

Ukoliko se nastavi sa potpuno besmislenim opstrukcijama rekonstrukcije vlade Federacije BiH, pozivamo sve nezadovoljne građane da ubuduće svoja prava traže pred centralom SDA, Kabinetom Živka Budimira i centralom mesne industrije Lijanovići. 

(www.sdp.ba)