PPD preuzeo udio u Luci Ploče

PPD Grupa je postala vlasnik 16,52% udjela u Luci Ploče. Na javnoj dražbi koju je Zagrebačka burza održala u petak, 17. listopada, PPD Grupa je kupila tri od ukupno četiri ponuđena dionička paketa Luke Ploče i time stekla 14,99% udjela.

Dodatnih 1,53 posto udjela u Luci Ploče PPD Grupa je stekla kupovinom 6.480 dionica putem trgovinskog sustava Zagrebačke burze. PPD Grupa je s 16,52% udjela postala najvećim pojedinačnim vlasnikom Luke Ploče.

Odluka o ulasku u vlasničku strukturu uvelike je potaknuta i nedavno potpisanim potkoncesijskim ugovorom između PPD Grupe i Luke Ploče, čime su ostvareni preduvjeti za izgradnju terminala ukapljenog naftnog plina (UNP) u Luci Ploče, što je investicija vrijedna 25 milijuna eura.

UNP terminal će Hrvatskoj, ali i regiji, otvoriti pristup UNP-u iz drugih izvora, a sama diversifikacija dobave ukapljenog naftnog plina svakako će doprinijeti daljnjem razvoju tržišta i sigurnosti opskrbe plinom.

S obzirom da strategija budućeg poslovanja PPD Grupe predviđa širenje poslovanja na različita područja energetskog sektora, kao i na druga tržišta regije, PPD Grupa u Luci Ploče vidi značajnu perspektivu za daljnji rast i razvoj sinergijskog poslovanja. /energetika-net.com/