Potpisan ugovor „Petrolinvesta“ i Rafinerije ulja Modriča

Generalni direktori Rafinerije ulja Modriča Pero Dugić i „Petrolinvesta“ Mustafa Ćerimagić danas su u Sarajevu potpisali ugovor za projektiranje, rekonstrukciju i modernizaciju bloka za proizvodnju funkcionalnih tečnosti – „Blending tri“, vrijednosti 500.000 KM.

Dugić je istakao da će u Rafineriji ulja Modriča, uz pomoć novih postrojenja, biti omogućena proizvodnja grupe od 20 funkcionalnih tečnosti.

„Rafinerija ulja Modriča posjeduje jednu od najsuvremenijih tehnologija za proizvodnju baznih ulja, a veći postotak naših proizvoda se izvozi na tržište EU. Rafinerija stabilno posluje, sa kvalitetnim tržištem“, rekao je Dugić novinarima u Sarajevu.

Generalni direktor sarajevskog „Petrolinvesta“ rekao je da će ovim ugovorom biti nastavljena saradnja koja postoji više od 40 godina.

„Ugovor podrazumijeva početak rada na ovoj investiciji, odnosno izradu projektne dokumentacije i pružanje inženjering usluga“, rekao je Đerimagić.

Pored novog postrojenja blendinga motornih ulja, Rafinerija ulja Modriča dobija suvremeno opremljene i automatizirane linije za proizvodnju, punjenje i pakiranje funkcionalnih tečnosti, kao štu su: antifriz, ulja za hidraulične kočnice, sredstva za obradu metala i tečnosti za automobile.

Srna