Posao je dobar, a para laka…

Na dan 21.03.2013. godine, kad su se Naftni terminali Federacije iz Ploča borili za opstanak, kad je na Trgovačkom sudu u Dubrovniku donesena odluka da NTF ne ide u stečaj, jer su se Terminali Federacije iz Sarajeva zadužili i uplatili 15 milijuna maraka, te im je na taj način deblokiran račun, jedan od prvih poteza Uprave NTF-a, Nikole Štule i Zorana Prskala bio je… (pogledati datum uplate).

UPLATNICA

Posljedice…

Povjerioci koji su povukli svoje ovrhe, iz razloga da NTF nastavi raditi i postupno izmiri svoja dugovanja, više im ne vjeruju. Stoga su ponovno aktivirali ovrhe, a posljedica svega je opet  blokada računa NTF-a.

Ipak, u puno goroj financijskoj situaciji su Terminali u Sarajevu samim tim što su komercijalni kredit od 15 milijuna KM oni uzeli i to uplatili NTF-u kao pozajmicu, naravno računajući da će se kroz poslovanje NTF-a moći vraćati kredit i skupiti za plaće kako djelatnika u Pločama tako i za djelatnike u Terminalima Federacije.

Međutim, kako stvari stoje, djelatnici NTF-a idu na minimalac, što i nije loše u odnosu na djelatnike Terminala u Sarajevu koji nemaju ni plaće.

Nesporni dio…

Nesporni dio od 5.717.508,01 kuna (1.469.444,61 KM) nameće pitanje, koliki je sporni dio i koliko je plaćeno prije?

Izgubili sve sporove?

O štetnosti Ugovora za NTF i onima koji su ga potpisali, pisali su  i drugi mediji, te iste članke možete pronaći na internetu, a i na našoj stranici.

Ostaje da se vidi da li itko smije pokrenuti pitanje odgovornosti za ovako štetne ugovore po NTF sa ovom odvjetničkom kućom koja je, maltene izgubila sve sporove zastupajući NTF, uključujući sporove sa radnicima, a da ne spominjemo izgubljeni arbitražni spor sa Deltagrip London.

4 misli o “Posao je dobar, a para laka…

Komentari su zatvoreni.