Odluka o stečaju u NTF-u će uslijediti u zakonskom roku…

Iako smo kao i ostali mediji objavili izjavu Rasima Kadića, direktora Terminala u Sarajevu: „Nakon što su izmirene obveze prema Deltagripu, a djelimično i prema drugim vjerovnicima, stečajni sudac na današnjem ročištu u Dubrovniku obustavio je postupak za otvaranje stečaja u Naftnim terminalima Federacije BiH (NTF)“.

Međutim, Naftniderivati.com su dobili zapisnik sa ročišta u Dubrovniku u kojem jasno stoji, Sud donosi rješenje: „Odluka će uslijediti u zakonskom roku“.

Dakle, prema Zapisniku i prema izjavi, dug prema Deltagripu je izmiren, dok su ostali vjerovnici djelimično isplaćeni te samim tim stečajni postupak u NTF-u nije obustavljen.

Ostaje pitanje kako će reagirati ostali vjerovnici, jer po zakonu o stečaju da bi se isti obustavio svi vjerovnici moraju biti izmireni u cjelosti. Dolazi se u situaciju da i poslije izmirenih obveza prema Deltagripu NTF ipak ode u stečaj.

Dakako, ostaje pitanje tko je i zašto preuranjeno plasirao vijest da je stečaj u NTF-u obustavljen?

Prilog: DGT vs NTF_ZAPISNIK_21 03 13 (1)

13 misli o “Odluka o stečaju u NTF-u će uslijediti u zakonskom roku…

  1. dužan je onaj tko je digao lovu taj i bljuje lovu, barem je kod nas tako, 😉 po seri’jatskom zakonu ti kao mošnjak znaš zasigurno vrlo dobro.

  2. Pored toliko banaka kreditora vi vidite samo Vakufsku koja je najmanji dio kredita izdvojila. Sto Vam ne Intesa ili Sber bolja od Vakufske, a njima ste vise duzni?

  3. Ja kako shvatih da NTF još uvijek može otići u stečaj… Po zapisniku na ročištu je bio Štula i Prskalo, ne bi Kadića, bit će da su mu ovi javili, a ovaj odmah u medije. Da je sve riješeno sigurno bi Štula bio na TV ili bar dao izjavu da se pohvali…???

  4. Carinarnica Ploča je ta koja će njega is,pitata, pa će u konačnici i taj novonastali carinski “prirez” da pridoda kao dobitak za federaciju ba. 😉

  5. Prvo je Gripu bio dug 60 miliona, a sada SDA bankama 100 miliona, prava kit-opsina ba. 😉

  6. Vazno je da nije Delta grip, nema veze da i ode u stecaj sad je vjerovnik vehabiska Vakufska banka ,,blago nama,,bujrum kite

  7. Kadić je rekao da će on tužiti FIN-u zbog samo njemu znanih razloga ( ? ), bolje finu nego ne daj Bože Turkpetrolje.

Komentari su zatvoreni.