NTF-u dodatnih deset dana za deblokadu računa

Sud u Dubrovniku je donio odluku da se Terminalima Federacije Sarajevo da dodatnih deset dana kako bi osigurali novac neophodan za deblokadu računa NTF Ploče, potvrdio je Feni federalni premijer Nermin Nikšić, a prenosi Dnevni Avaz.

S obzirom na odluke koje je Vlada već donijela i garanciju koju je IGA dala TF Sarajevo to će se vjerojatno završiti i prije tog roka.

„Drago mi je što je Sud u Dubrovniku prepoznao i uvažio napore koje je Vlada Federacije BiH, u saradnji sa Terminalima Federacije Sarajevo i Naftnim terminalima Federacije Ploče, učinila kako bi osigurala novac za deblokadu računa i spas firme u Pločama“ dodao je Nikšić.

Po njegovim riječima potrebno je ovaj proces dovesti do kraja što prije i riješiti se opasnosti stečaja za sva vremena.

„U narednom periodu očekujem da se konačno utvrdi i odgovornost za višegodišnji kriminal, javašluk i bahatost u Naftnim terminalima Federacije Ploče, te da se kazne oni koji su prouzrokovali višemilionske štete koje sada moramo plačati. Smatram da je to što moramo platiti 15 miliona maraka dovoljan razlog da se tužilaštva konačno razbude i počnu procesuirati odgovorne koji su odgovorni za nastanak te štete. Sada su na potezu tužilaštva i sudovi“ zaključio je federalni premijer.

57 misli o “NTF-u dodatnih deset dana za deblokadu računa

 1. Stečaja neće biti ,a novac će već sutra na sastanku Vlade i NTF-a biti osiguran ,tako da od kitova spina o zapljeni pisaćeg stola, gumice?, tuceta lapisa naravno bez tajne tajnice nema ništa, to je samo jedna laž u nizu koju plasiraju s namjerom da obmanjuju javnost i naravno skreću pozornost sa esencijalnih i bitnih činjenica, sve ide u tom pravcu da se pokušaju skriti krivci za nastalu štetu, što se čini nemogućom misijom po najnovijom izjavom premijera Nermina Nikšića, koji izričito traži imena odgovornih za namjerno izazvanu štetu.
  Pomorsko dobro i njegove granice još nisu definirane zakonom tako da od uknjižbe zemljišta nema ni riječi.

 2. Meni nije jasna ona priča, da ako NTF ode u stečaj Deltagrip može zaplije.iti samo kancelarije. Zna li iko na koga su uknjiženi rezervoari i zemljište?

 3. Miliončić gore , milionček dolje , sve je to za federaciju sića , da su ih bogdo zavalili i više.

 4. mene zanima jel kit prijavio u federaciji arbitrazu koja je u tijeku od 1.8mil.eura i da banke u bih znaju za nju sigurno bi ,,dali pare,,za ovu prvu

 5. Upita li netko kome je bilo namjenjeno
  onih 500.000,00 USD što je Štucko tražio
  i prijetio “tu lovušu hitno uplatite
  inače r a s k i d a m ugovor, i raskinu
  b a j a ugovor i pljucnu Nermin 15.000.000 KM”
  idemo dalje po treći put…
  Stvarno, dali netko zna tko ga ZAKALUMA Nerminovoj Federaciji ?? Štucko nije…

 6. di će Tihić musti ona dva modna mačka što se danas slikaše ispred suda u Dubrovniku,prije će im natjerati zlić nego li im poteče tetrapak mliko z’bregov na onu stvar,

 7. Te barabe su pokrali državnu imovinu i to dva puta im je pošlo za rukom, no ovaj put igra šalikurca će ih debelo koštati i to oduzimanjem imovine koju su stekli terminal-kriminalom. Ajmo lovu na stol bando lopovska.

 8. Alija ne njih u Brezu, njih u štalu privezat a Tihića
  i Silajdžića zadužit da ih muzu dok ne na muzu 15 milja
  DM.

 9. Moj Nermine deder ti te barabe /Ibru,Frljka, Matića,
  Štulu i Štuk-Kita/ ubaci u 3 smjenu rudnika Banovići
  i nek se tamo bahate i glume menadžere i sindikalne
  vožde…dok ne odrade štete i jade počinjene NTF-u Ploče.

Komentari su zatvoreni.