NTF od “Turkoila” traži 3,6 miliona KM

Vlasti Federacije BiH pokrenut će u narednih nekoliko dana međunarodni pravni spor protiv turske naftne kompanije “Turkoil” tražeći isplatu dugovanja zbog jednostranog prekida zakupa “Naftnih terminala” u Pločama (NTF), koji su u vlasništvu ovoga entiteta, potvrdio je za “Dnevni avaz” Rasim Kadić, generalni direktor “Terminala FBiH”.

Više na www.avaz.ba

Ispitati kriminal

No, dok Vlada FBiH već mjesecima traži načine kako da vrati dug, uzimajući kredit kod komercijalnih banaka koji će vraćati građani FBiH, vlasti još nisu poduzele aktivnosti da se rasvijetli kako je državna firma „Terminali” uopće došla u ovu dubiozu. Naime, kadrovi SDA koji su bili na čelu “Terminala”, a o čemu je “Avaz” već pisao, tražili su mito od „Deltagripa” u iznosu od pola miliona dolara, i to pismeno! Taj je dopis bio ključni dokaz protiv FBiH u sporu pred Međunarodnim arbitražnim sudom.

10 misli o “NTF od “Turkoila” traži 3,6 miliona KM

 1. dječice moja eto zbavio ja 15
  milijončića hajdemo dječice
  NTF ovčicu šišat isponove

 2. @DMBOSINA, ako sto imas da napises pisi pod svojim imenom, mada je ocito da se takva nepismenosc ne moze meni pripisati.

 3. ma pustite moja djecice u plocama sto pise rasim aga sutra ce da dobije po prstima ne sekiraj se nikola mora malo radi znatizeljne raje da govori nista od ovog nece bit

 4. Za početak eto imaju Štulu i
  napisak i nasnimak ucjene “DG daj
  lovušu 5ooo.ooo USD u epoenima
  od 100 USD nepitajte zašto, lova
  treba hitno”.

 5. Nek pokrene, pa nek odgovara ko je sta obecao i ko je pare uzeo ako se moze dokazati na sudu.

 6. Kakis malo, a DMBOSINA?
  Ako su pare date da se ugovor potpise onda su obje strane ispostovale dogovoreno jer se eto ugovor potpisao i okoncao jednostrano, TurkOilu niko nije kriv sto je zagrizao vise nego sto moze da proguta.
  Naprijed Rasime, trazi pare.

 7. ŽELIM DA PORUĆIM DA SE UTIŠA RASIMAGA JER ĆE GAZDA TURKOILA- HUSEIM AL BOSAIN -OBJAVIT KOME JE DAO DOLARE DA UĐE U BOSNU MI SMO SVOJE ISPOŠTIVALI AL NIJE SDA tj. IBRO, SALEM ALEKUM NIĐO JER KAD SI POTPISA UGOVOR I SAM SI REKAO ALAH JE VELIK I HVALA MU NA OVOM UGOVORU

Komentari su zatvoreni.