NO Ine poziva Upravu da finalizira strategiju rafinerijskog poslovanja

ZAGREB – Nadzorni odbor Ine pozvao je Upravu kompanije da finalizira strategiju rafinerijskog poslovanja i cjelokupnu strategiju kompanije te zaključio kako bi dva najveća dioničara Ine trebala postići dogovor o strategiji i modelu korporativnog upravljanja, priopćeno je iz Ine nakon današnje sjednice Nadzornog odbora.

Kako se navodi u priopćenju, na sjednici Nadzornog odbora se, između ostalog, raspravljalo o strategiji segmenta djelatnosti Rafinerija i marketinga.

“Vezano uz raspravu o strategiji rafinerijskog poslovanja te predloženim mjerama kojima bi se postiglo održivo i profitabilno poslovanje, imajući na umu kako održavanje postojećeg operativnog modela segmenta Rafinerija i marketinga uzrokuje značajne gubitke u Ini, Nadzorni odbor poziva Upravu da finalizira strategiju rafinerijskog poslovanja i cjelokupnu strategiju kompanije u najboljem poslovnom interesu Ine”, ističu iz Ine.

Naglašavaju da Nadzorni odbor predlaže Upravi stavljanje posebne pažnje na socijalnu odgovornost i korektno postupanje prema svima na koje bi predložene odluke potencijalno utjecale.

“To uključuje otpremnine, ali i razvijanje dodatnih mogućnosti za lokalno zapošljavanje te mogućnosti razvijanja alternativne industrijske proizvodne aktivnosti na lokaciji u Sisku uzimajući u obzir sve zainteresirane strane (zaposlenici, lokalna zajednica, država, dobavljači itd.)”, objašnjavaju iz Ine.

Također, Nadzorni odbor jednoglasno je zaključio kako bi dva najveća dioničara Ine, u najboljem interesu kompanije, trebala postići dogovor o strategiji i obostrano prihvatljivom modelu korporativnog upravljanja, zaključuje se u priopćenju Inina Sektora korporativnih komunikacija.

Autor/izvor: SEEbiz