Nikšiću naređeno da ne dira Kadića

Žestoka borba između SDP-a i SDA za prevlast u “Naftnim terminalima FBiH” (NTF) u Pločama, čija se imovina procjenjuje na oko 600 miliona maraka, uskoro će eskalirati i unutar Vlade Federacije BiH, i to zbog toga što se pojedinci žele domoći procenta koji je turska kompanija “Yes Energy Systems” velikodušno spremna dati da bi upravljala NTF-om narednih 30 godina, saznaje “Dnevni avaz”.

Pale maske

Upravo je nedavna inicijativa za smjenu Rasima Kadića s pozicije generalnog direktora “Terminala FBiH” (TF) otkrila svu pozadinu dešavanja unutar Vlade FBiH, odnosno višemjesečnu bitku koja traje između kadrova SDA i SDP-a za prevlast nad NTF-om. Inicijativa za smjenu Kadića, koju je premijeru FBiH Nerminu Nikšiću (SDP) stavio na sto Erdal Trhulj (SDA), ministar energije, rudarstva i industrije, dio je, naime, dobro osmišljene kampanje za uvođenje Turaka u NTF i njihovo preuzimanje cijelog bh. naftnog tržišta.

Ministar Trhulj, kako tvrdi naš sagovornik, predlaganjem Hermedina Zornića (SDA) za vršioca dužnosti direktora TF-a (direktor Terminala u Blažuju) jasno je pokazao da u SDA ozbiljno namjeravaju ponovo ovladati ovom kompanijom, a kako bi istovremeno time izbacili SDP iz bilo kakve utrke kada je u pitanju uvođenje novih investitora.

Više na http://www.avaz.ba/vijesti/teme/niksicu-naredjeno-da-ne-dira-kadica