Naftni mega-projekti odlaze u povijest?

Žrtva pada cijena nafte bit će mamutski projekti u ovom sektoru, tim prije što su oni mahom usmjereni na tzv. nekonvencionalne, teško dostupne i izuzetno skupe izvore u ekstremno dubokom podmorju, ispod arktičkog leda, u naftnim pješčarama i sve više u tzv. Lower Tertiary područjima, odnosno starijim sedimentima sa niskim porozitetom, piše OilPrice.com.

Generalno, naftni velikani, zbog niskih cijena nafte i prevashodnog cilja održavanja postojećeg dividendi, režu investicije u skupim i dugotrajnim projektima. Samo u posljednjem tjednu listopada, na osnovu izvješća naftnih kolosa o rezultatima iz trećeg kvartala, OilPrice je utvrdio da je ukupno registriran otpis tih projekata u visini 19 milijardi dolara.

Barclays očekuje da investicije u istraživanja u dubokim vodama budu smanjene ukupno u naftnoj privredi za 20 do 25 posto, što je osjetno iznad 3-8 odsto za koliko se procjenjuju smanjivanja capex-a generalno u upstream-u.

Jedan od problema ovih velikih projekata su upravo kronična pomjeranja rokova i napuhavanje troškova. Oko 80 posto njih, kako je utvrdio Bloomberg, ne uspijeva ostati na utvrđenom hodogramu realizacije i dogovorenom budžetu. Poslije Shellovog nedavnog odustajanja od multimilijarderskog E&P programa na Arktiku, a potom i otpisa skupog projekta naftnog pijeska Carmon Creek u Kanadi i Chevronovog pomjeranja projekta Big Foot u Meksičkom zaljevu za nekoliko godina, najrječitiji primjer za samo proteklih nekoliko tjedana je odluka ConocoPhillipsa da generalno do 2017. zatvori sve poslove istraživanja u dubokom podmorju i prodaja dobivene licence.

OilPrice ostavlja sugestivno pitanje – da li ova kretanja na globalnom naftnom tržištu znače definitivno okretanje velikih, a naravno i srednjih i malih kompanija, manjim projektima i to da svijet više neće vidjeti „bijele slonove“ poput trenutno blokiranog projekta Kašagan u Kazahstanu, u čiji razvoj je u više od jedne decenije uloženo desetine milijardi dolara. Ili, LNG izvozne terminale poput ogromnog Gorgon LNG u Australiji, koji je konzorcij predvođen Chevronom već koštao ulaganja od preko 54 milijarde dolara?