Linić: Sinišu Petrovića maknuti iz NO Ina-e

Bivši ministar financija i nekadašnji predsjednik NO Ine Slavko Linić pozvao je u Saboru premijera Zorana Milanovića da smijeni “svog prijatelja Sinišu Petrovića” s pozicije predsjednika Nadzornog odbora INA-e “jer radi protiv interesa Hrvatske”, te pošalje jasnu poruku MOL-u da mora odraditi svoje ugovorne obveze i obnoviti obje hrvatske rafinerije.

“Treba im reći, gospodo izvolite odradite svoje obveze – potpisali ste i hoću dvije obnovljene rafinerije, zaboravite gašenje”, rekao je Linić novinarima u Saboru. Dodao je da je neprihvatljivo ponašanje premijera koji sve šutke prihvaća i ništa ne komentira.

“Vlada mora biti jasna i zatražiti od partnera da odradi svoje obveze. Umjesto toga premijer govori ‘pa nisam ja kriv što je rađeno 2003. ili 2005’. On je premijer i mora raditi u interesu Hrvatske.

Najodgovorniji za ovo stanje je Siniša Petrović koji je gospođu Rilović izbacio je iz NO-a jer je štitila hrvatske interese i sukobljavala se sa mađarskim dijelom uprave. Prema tome odradio je protiv interesa Hrvatske, rekao je Linić.

Dodao je da je ponašanje MOL-a neprihvatljivo, te da je ova tvrtka potpisala da će obnoviti obje rafinerije. “Pomicali su rokove i do danas svoju obvezu nisu izvršili. To je neodgovorni investitor. Ina je postala najveći uvoznik derivata. MOL-ova je politika da nam ne treba proizvodnja, želimo samo hrvatsko tržište”, rekao je Linić i dodao da se za INA-u bore jedino ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i hrvatski članovi uprave ali su usamljeni jer nema timskog rada Vlade u borbi za zaštitu hrvatskih interesa, rekao je Linić. /energetika-net.com/