Kredit od 2,6 miliona KM troše na plaće radnika

“Terminali FBiH” još nisu u potpunosti ispravni, čime je dovedena u pitanje i uknjižba terminala u Živinicama i Blažuju, za što su potrebna velika financijska sredstva, saznaje “Dnevni avaz” iz dobro upućenih izvora u ovoj državnoj firmi.

O ovim problemima nedavno je radnike obavijestio i generalni direktor “Terminala FBiH” Rasim Kadić.

Na dva javna poziva za iznajmljivanje skladišnih prostora već mjesecima se nitko nije javio pa je jedini zakupac minimalnih prostornih kapaciteta firma “Energopetrol”, dok je ista situacija s iznajmljivanjem skladišta u “Naftnim terminala FBiH” u Pločama, gdje je do sada iskorišteno svega 60 posto kapaciteta.

Ovakav rasplet situacije ne ide naruku Upravi firme, koja je od Vlade FBiH prije nekoliko dana dobila komisioni kredit u iznosu od 2,6 miliona KM, koji bi se trebao iskoristiti za rekonstrukciju terminala u Sarajevu i Živinicama.

No, kako saznajemo, većina kreditnih sredstava potrošit će se na plaće 100 zaposlenika “Terminala FBiH”, kojima se plaće ne mogu isplaćivati iz vlastite proizvodnje.

“Terminali FBiH” na taj način na plaće i doprinose radnike, kako saznajemo, troše više od 150.000 KM mjesečno. Direktor Kadić obavijestio je Nadzorni odbor firme da ne zna kako će iznaći rješenje za “Terminale” i kako će firma preživjeti do Nove godine, jer su skadišni kapaciteti prazni.

5 misli o “Kredit od 2,6 miliona KM troše na plaće radnika

 1. Stručnjaci u Tehranu i Pločama
  zijaniše 15 + 2,6 milja KM+…
  kredita. Aferim Majstori…!!
  Jeb..š Terminale i nafni business..
  Hajmo u business s Visočkom
  sudžukom i jarećom plahom..
  i vratimo kredite..
  Ha..ideja nije loša…
  Nermine daj još 10-ak milja KM..
  i priča ide dalje, Ibraga podržava
  ovaj business-plan.

Komentari su zatvoreni.