Josipović: INA mora biti hrvatska strateška i regionalno snažna firma

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović rekao je da se INA treba razvijati kao strateška hrvatska tvrtka, koja mora biti i regionalno važna i jaka, te je pozdravio odluku Nadzornog odbora INA-e prema kojoj se za sada ne bi gasila sisačka rafinerija.

Nadzorni odbor INA-e pozvao je Upravu da finalizira strategiju rafinerijskog poslovanja i cjelokupnu strategiju kompanije u najboljem poslovnom interesu INA-e.

U daljnjim pregovorima, bez obzira na poteškoće i razmimoilaženja, treba poći od koncepta INA-e, kao strateške hrvatske tvrtke, koja mora biti regionalno važna i jaka, izjavio je Josipović, zamoljen da komentira odluku Nadzornog odbora.

Istaknuo je kako je to dobra i mudra odluka, koju pozdravlja.

Predložio bih onima koji pregovaraju da pogledaju u budućnost i da se dogovore što INA treba biti, u interesu oba velika dioničara. Treba vidjeti koji su razvojni potencijali, kako širiti i jačati INA-u, to je interes MOL-a, ali i hrvatske države, poručio je predsjednik  Josipović te pozvao pregovarače da ne gube strpljenje i učine sve kako bi INA bila uspješna i jaka korporacija.