Josip Tomić: Demant

Poštovano uredništvo internet stranice www.naftniderivati.com.

Prvo Vam se želim zahvaliti na Vašoj profesionalnosti i korektnosti što ste objavili moj prethodni demant, a u međuvremenu se desila još jedna netočna informacija u dnevnom listu “Dnevni avaz” Sarajevo, koji je dana 01.02.2014. godine objavio da je meni presuđeno deset mjeseci zatvora na Općinskom sudu u Metkoviću zbog neporavnavanja putnih naloga u periodu za 2008. i do lipnja 2009. godine u iznosu 144 000 kuna što ne odgovara istini.

Odmah sam navedenom listu napisao demant i pojasnio o čemu se radi, ali ni taj demant nije objavljen, a iz svog dosadašnjeg iskustva da budem iskren nisam ni očekivao da će to objaviti.

Zbog navedenog ponovno se obraćam Vama i molim Vas da objavite ovaj demant :

1.U zadnjem mandatu u periodu 14.12.2007. do 07.12.2009. godine obnašao sam funkciju predsjednika uprave NTF doo Ploče kada sam opozvan sa te funkcije, a nakon toga dobio sam i redovni otkaz iz radnog odnosa 31.12,2009. Godine, zbog navodnih počinjenih nezakonitih radnji i počinjenih višemilijunskih šteta društvu, nakon čega sam dobio više kaznenih prijava za koje sam pravomoćno oslobođen i već sam dobio prvostupanjske presude o povratku na posao i isplatu svih izgubljenih plaća od dana otkaza pa do dana pravomoćnosti, a uskoro očekujem da će Županijski sud i potvrditi navedene presude.

2. Pošto su moji nasljednici-progonitelji-izvršitelji korumpiranih političara iz Sarajeva, koji su nakon moje smjene i otkaza napravili višemilijunske štete NTF-u Ploče i proračunu FBIH koji je sanirao dio njihovih šteta, a uvidjeli su da ću putem suda biti vraćen u NTF Ploče, onda su zbog očaja, a i zbog STRAHA od mog povratka, skoro godinu dana nakon moje smjene, podigli tužbeni zahtjev zbog financijski nezatvorenih putnih naloga s tim da su prethodno za period 11.05.2009. do 07.12.2009. godine uništili ili su sklonili moje i od mog vozača putne naloge sa pratećim računima (za što postoje čvrsti dokazi), koji nisu nikada proknjiženi pa su zaključili-izvršili poravnanje sa lipnjom 2009. godine,–ZAŠTO SA LIPNJOM ? ? ?  ZAŠTO NIJE IZVRŠENO PORAVNANJE ZA CIJELI PERIODOM DOK SAM OBNAŠAO FUNKCIJU PREDSJEDNIKA UPRAVE, ODNOSNO SA 07.12.2014. god. MISLIM DA JE SVAKOM JASNO ! ! !

3. Točno je da je po predmetnom slučaju sprovedena istraga pred Državni Županijskim Odvjetništvom u Dubrovniku, uključujući i financijsko vještačenje koje je pokazalo da je sa 11.05.2009. god. ostalo je nezatvoreno cca. 8000 kuna (mojih i od vozača), a nakon toga, obavljen je pred Županijskim sudom u Dubrovniku i sudski proces na kojem sam OSLOBOĐEN kaznene odgovornosti.

NTF se žalio Vrhovnom sudu u Zagreb koji je donio odluku o poništenju presude Županijskog suda, između ostalog da taj sud nije nadležan, jer se u postupku utvrdilo da je terećenje manje od 60 000 kuna što po zakonu RH spada u manje štete za koje je nadležan Općinski sud i isti predmet je vraćen na Općinski sud u Metković.

4. Općinski sud u Metkoviću je po istom spisu-predmetu donio NEPREVOMOĆNU PRESUDU, UVJETNU KAZNU SA KUŠNJOM 2 GODINE, POD PRIJETNJOM 10 MJESECI ZATVORA, ŠTO ZNAČI UKOLIKO BI NAVEDENA PRESUDA BILA POTVRĐENA OD ŽUPANIJSKOG SUDA I POSTALA PRAVOMOĆNA I AKO BI TO ISTO DJELO BILO PONOVLJENO U NAREDNE DVIJE GODINE DOŠLO BI DO KAZNE OD 10 MJESECI ZATVORA. ŠTO ĆE DONIJETI PONOVNO ŽUPANIJSKI SUD KOJEMU ĆU PODNIJETI ŽALBU OSTAJE DA SE VIDI !

S poštovanjem !

Josip Tomić