Ina nastavlja davati benzinske postaje u koncesiju

ina-benzinska-pumpa-2Ina nastavlja s projektom dodjele benzinskih postaja privatnicima na upravljanje. Na području Zagreba tijekom ožujka će devet postaja biti prepušteno privatnim tvrtkama, a sada 17 benzinskih postaja već posluje po tom modelu.
Pilot-projekt ‘model poduzetnik’ Ina je pokrenula sredinom 2013. kada je bio raspisan natječaj u kojem se 20 benzinskih postaja davalo na upravljanje malim poduzetnicima, a u Ini su bili zadovoljni dobrim odazivom s gotovo 600 zaprimljenih prijava, od čega su više od polovice dali Inini zaposlenici.
Prema tom modelu Ina zadržava vlasništvo nad svom maloprodajnom imovinom uključujući koncesiju, imovinu, objekte, infrastrukturu i robu, dok poduzetnik upravlja tim resursima, kao i svojim timom na benzinskoj postaji, za naknadu dogovorenu s Inom.
Sindikati u Ini oštro se protive tom projektu. Najveći sindikat Inaš najavio je podizanje tužbe. Upozoravaju kako prelaskom kod privatnika zaposlenici na benzinskih postajama gube sva stečena radnička prava uz smanjenje plaće, a da im pritom novi poslodavac nije dužan ponuditi stalni radni odnos, piše Tportal.