INA i Tifon snizili cijene goriva

INA i Tifon snizili su cijene svih naftnih derivata za deset lipa. Prema informacijama koje je u utorak prikupio portal cijenegoriva.info, cijena jedne litre najprodavanijeg goriva u Hrvatskoj, Eurosupera 95, iznosila je 10,79 kuna na Ininim postajama, odnosno 10,77 kuna na Tifonovim.

Cijena jedne litre Eurodizela snizila se na spomenutim benzinskim postajama na 9,99 kuna (do sada je bila 10,09 kuna). Ostale kompanije nisu mijenjale svoje cijene, no može se očekivati da će to sigurno učiniti sutra, ako ne već i danas.

Novim promjenama Konzum benz više ne nudi najjeftinije gorivo (10,79 za Eurosuper 95, 9,99 za litru Eurodizela), a za sada su najskuplje Petrolove benzinske postaje s cijenom Eurosupera 95 od 10,89 kuna za jednu litru.

Jedino na portalu cijenegoriva.info korisnici mogu saznati trenutno važeće cijene goriva u Hrvatskoj te izračunati koliko će uštedjeti. Naime, odabirom vrste te količine goriva mogu doznati koliko će uštedjeti ako gorivo toče na najjeftinijoj u odnosu na najskuplju benzinsku postaju.
Podsjetimo, iako je slobodno formiranje cijena benzina u Hrvatskoj dočekano s odobravanjem, potrošači su ipak zakinuti. Aktualne cijene benzina i dizela potrošači mogu vidjeti na takozvanim totemima na benzinskim postajama, a budući da ih neke postaje nemaju, tek prilikom točenja goriva. /croenergo.eu/