Hamdija Lipovača novi direktor Terminala FBiH?

Nakon brojnih špekulacija o odlasku premijera u ostavci USK-a Hamdije Lipovače u glavni grad Bosne i Hercegovine, napokon jedna konkretna informacija.

Naime, kako se nezvanicno saznaje  iz krugova bliskih Vladi Federacije, bivši krajiški premijer će biti postavljen na mjesto direktora Terminala Federacije BiH.

Radnici kompanije „Terminali Federacije BiH“ upozoravaju da je ova firma pred financijskim kolapsom, kao i da su zaposleni posljednju plaću primili u kolovozu prošle godine, s tim da im ni zdravstveno osiguranje nije plaćeno mjesecima.
„Stanje je katastrofalno, a Vlada FBiH nam je obećala med i mlijeko“, rekli su radnici „Dnevnom avazu“, ali nisu željeli da im se imena objave.
Prema njihovim riječima, posebno su oštećeni primjenom sporazuma između „Energopetrola“ i Vlade FBiH o preuzimanju 74 radnika koji su prešli u „Terminale FBiH“.
Hoce li sada vec bivši krajiški premijer uspjeti oživjeti ovo posrnulo poduzeće, ostaje nam da vidimo.

Hamdija Lipovača demantirao odlazak u Terminale BiH

Nakon objave Dnevnog Avaza o postavljanju Hamdije Lipovače na mjesto direktora Terminala BiH, portal www.krupljani.ba je kontaktirao gosp. Lipovaču u vezi postavljanja njega na mjesto direktora, gdje je isti potvrdio da su to nebuloze i da nema govora o tome.

Lipovača tvrdi da još uvijek nije pronašao nikakav anganžman, a čim ga pronađe, sam će obavijestiti javnost, te nam poručuje da ne nasjedamo na medijsku hajku.