Grad Slavonski Brod ustrajan je u borbi i podržava svaku akciju protiv onečišćenja zraka

U posljednjih godinu dana Gradska uprava Grada Slavonskog Broda nastavila je činiti sve u okviru svojih ovlasti kako bi se spriječilo onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu.

Upravni odjel za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša upozorava Ministarstvo zaštite okoliša na svako i najmanje prekoračenje graničnih vrijednosti onečišćujućih tvari u zraku. Alarmantno je da postoje razdoblja i od po nekoliko tjedana kada se takvi dopisi šalju gotovo na dnevnoj bazi.

Prije točno godinu dana nekoliko tisuća Brođanki i Brođana okupilo se na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić u mirnom prosvjedu za čist zrak. Cijela Hrvatska tada je doznala za veliki ekološki problem uzrokovan radom Rafinerije nafte Brod s kojim Brođanke i Brođani, na žalost, žive i danas.

Upravo zbog problema onečišćenja zraka gradonačelnika Mirka Dusparu posjetio je i predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović te predstavnici Hrvatskog helsinškog odbora. Gradska uprava o cijelom je slučaju obavijestila i relevantne ekološke udruge s područja Europske Unije.
Unatoč svim nastojanjima zrak u našem gradu danas je jednako onečišćen. Ipak, Grad Slavonski Brod i dalje će ustrajati u rješavanju ovog problema te, kao i do sada,podržati svaku hvalevrijednu akciju kojoj je cilj spriječiti daljnje onečišćenje zraka.

Izvoe: www.slavnoski-brod.hr