Danas odluka o sudbini Naftnih terminala u Pločama

Sudbina “Naftnih terminala FBiH” (NTF) u Pločama bit će poznata nakon današnjeg ročišta, na kojem će biti odlučeno hoće li kompanija u vlasništvu Federacije u stečaj ili je Vlada FBiH uspjela osigurati 15 miliona maraka, koliko NTF duguje odštete “Deltagripu“-prenosi Dnevni Avaz.

Nakon što je, naime, dobila arbitražnu presudu zbog jednostranog raskida ugovora, britanska kompanija pokrenula je stečajni postupak u NTF-u. Iako je Vlada FBiH na posljednjoj sjednici donijela odluku da se terminali pokušaju spasiti kreditom od komercijalnih banaka, tokom jučerašnjeg dana nije bilo potvrde da su zajmovi i odobreni.

Zbog toga će bh. strana, najvjerovatnije, Trgovačkom sudu u Splitu – Stalna služba u Dubrovniku ponuditi danas pismene garancije da će dug prema „Deltagripu“ biti izmiren za nekoliko dana, s očekivanjem da će to biti dovoljno da sudija ne proglašava stečaj u NTF-u.

12 misli o “Danas odluka o sudbini Naftnih terminala u Pločama

  1. STVARNO KAKITE AL JOŠ MALO A ONDA ĆEMO VIDIT NEKA MATE UZME I PARE I SVE AL NEĆE NA TERMINAL RIJEŠIT ĆEMO SE MI TAKVIH I DA ZNATE AKO DOĐE KAZNA ZA OVO JUČER ODBIT ĆE VAM SE OD PLAĆE PA VI PODRŽAVAJTE MATU I TOMIČEVCE

  2. Sto kakite, sudenje nije ni pocelo do 13 h, a vi vec dezinformacije sirite.

  3. Kako Sudu nije dovoljna časna riječ gospodina
    Štuce i gospodina Štuka da će dug biti plaćen
    “jednog dana” ???

  4. Sve će to danas biti uredu ipak su u Dubrovnik otišli vrsni stručnjaci ( IZDAJICE) ŠTUK I BULAT oni će to rješit bez problema!

  5. Svaka čast SDA skupa s Ibrom, Čoviću,Lagumđija treba da se ugledate na SDA ovoliki kriminal ovolike pare bacit u vjetar i da i dalje budu na svojim funkcijama ovo mogu samo kadrovi SDA koji su prava ,,proevropska,,stranka a zašto-zato jer u ovoj prljavoj raboti ne gledaju ko je što negledaju što je štucko srbin nego gledaju njegovu sposobnost da svojim šefovima IBRI I KOMPANIJI napuni đepove a odradi sve poslove za njih SVAKA VAM ČAST SDA I SANADER JE MOGA UČIT OD VAS

Komentari su zatvoreni.