Branković podržava istragu, tvrdi da je čist

U izjavi za “Avaz” Branković tvrdi da ne zna zbog čega ga Tužilaštvo KS uopće tereti, ali navodi da će istraga pokazati ko je šta radio.

– Šteta u NTF-u nije nastala nakon potpisivanja ugovora s “Deltagripom”, nego nakon raskida tog ugovora. No, koliko se ja sjećam, ugovor je raskinut nakon moje ostavke na mjestu premijera. Tako da ja s tim nemam ništa. Ovdje se radi o zamijeni teza, ali neka ide sve svojim tokom i neka nadležne pravosudne institucije sve ispitaju. Ja se s tim slažem – rekao je Branković.

S druge strane, bivši ministar Vahid Hećo, očito nervozan zbog istrage u “Terminalima”, reagirao je psovkama i na veoma drzak i vulgaran način odbio prokomentirati potez Tužilaštva KS.

Tomić: Raduje me istraga 

Josip Tomić, bivši direktor NTF-a, izjavio je da je tačno da je u funkciji direktora potpisao određene anekse ugovora s “Deltagripom”, koji su bili u skladu s već važećim ugovorima i koji su bili od koristi za NTF, ali da je do jednostranih raskida ugovora s Britancima došlo zbog toga što je trebalo “osloboditi” terminal u Pločama po nalogu nekoga iz Sarajeva.
– Zbog svega navedenog, raduje me informacija da je Tužilaštvo KS pokrenulo istragu i da se financijski izvještači stanje NTF-a – poručio je Tomić.

Više na www.avaz.ba

3 misli o “Branković podržava istragu, tvrdi da je čist

  1. Kakva je to je..bada u Tehranu ????
    Kao da je 20-ak miliona KM neka šteta !!!
    Pala muha na Federalnu mečku..što bi
    kaza Ibrahim Bećirbegovič !!!

Komentari su zatvoreni.