Aldott: Ina iduće godine povećava ulaganja u proizvodnju

Predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott najavio je da će 2015. Ina povećavati ulaganja u proizvodnju ugljikovodika, te provesti investicije u rafinerije koje mogu osigurati povrat uloženog i profit.

U prvoj izjavi nakon što su MOL i neki mirovinski fondovi najavili da će tražiti podjelu zadržane dobiti Ine u iznosu od dvije milijarde kuna, Áldott je rekao za Banku da ta tvrtka namjerava u 2015. povećati investicije i ostvariti rast u proizvodnji ugljikovodika, uz pojačan fokus na međunarodne projekte.

“U godini koja je pred nama Ina ostaje predana strategiji rasta u svim segmentima djelatnosti, uz novi investicijski ciklus kao rezultat financijske konsolidacije koju smo uspješno proveli u posljednjih nekoliko godina. U istraživanju i proizvodnji nafte i plina, kao Ininom ključnom pokretaču rasta, planiramo povećati investicije i ostvariti rast u proizvodnji ugljikovodika, uz pojačan fokus na međunarodne projekte”, rekao je Áldott .

“U rafinerijskom poslovanju, usredotočit ćemo napore na postizanje dugoročne održivosti ovog segmenta, pojačavajući našu prisutnost na regionalnom tržištu uz implementaciju onih investicija koje mogu osigurati povrat uloženog i profit. Naše maloprodajno poslovanje dodatno će se unaprijediti nastavkom modernizacije uz poseban naglasak na konkurentnu ponudu goriva i robu široke potrošnje”, rekao je Áldott.

Izvor: www.energetika-net.com