Tko je “uvalio” Federaciju izvesti pred lice pravde

Do 5. ožujka, za kada je zakazana rasprava na Sudu, NTF Ploče mora osigurati 15 milijuna maraka kako ne bi bio proglašen stečaj. Jedini način je komercijalni kredit u nekoj od banaka da li u BiH ili Hrvatskoj ali pod kojim uvjetima ostaje upitno, jer očigledno zbog nedostatka vremena NTF Ploče nije u situaciji da pregovara o tim uvjetima.

Konačno, mediji u Federaciji BiH su nakon dugogodišnje manipulacije građana Federacije BiH objavilli da, NTF Ploče ovaj iznos mora platiti zbog nelegalno raskinutog Ugovora sa londonskim Deltagripom. Naravno, vješto izbjegavajući analizu o tome tko je nelegalno raskinuo Ugovor i NTF Ploče doveo u neizvjesnu situaciju.

Nakon sjednice predstavnika NTF i Deltagripa (objavljeni audio snimak sjednice) uslijedio je dopis Uprave NTF-a od 29.3.2010. godine u kojem obavještavaju Deltagrip o Odluci da od 01.4.2010. godine ne namjeravaju vršiti bilo kakvu uslugu za Deltagrip, uključujući i manipulaciju autocisternama.

Razlog takve Odluke je neuplaćivanje od strane Deltagripa 505.342,00 USD za nekakve izvršene usluge koje nisu obuhvaćene Ugovorom. Postavlja se pitanje kako nešto platiti ako nije ugovoreno i sliči li ovo na “reket”?

Drugi razlog za jednostrani raskid Ugovora je nepristajanje Deltagripa na ultimativno povećanje cijena najma skladištenja za 150%, iako je u tom trenutku Deltagrip imao pravovaljani i za NTF ekonomski isplativ Ugovor, što je u konačnici potvrdila i arbitražna presuda.

Također, Uprava NTF-a Ploče u svom dopisu obavještava da nema namjeru učestvovati u bilo kakvoj medijaciji niti se obratiti arbitraži. Postavlja se pitanje da li je u tom trenutku bilo moguće spor riješiti mirnim putem i drugo pitanje je, ako su tvrdnje Uprave NTF-a točne da je Deltagrip morao platiti neugovorene obveze, zašto oni nisu pokrenuli arbitražni spor?

Prilog: Dopis NTF

Na kraju dopisa Uprava NTF konstatira da im je vlasnik kapitala dao maksimalnu podršku po pitanju “regulliranja” daljnih odnosa sa Deltagripom, što su kroz angažiranje pravnih i financijskih stručnjaka najozbiljnije shvatili. O cijeni usluga tih stručnjaka dosta su pisali mediji u BiH.

Podrška vlasnika kapitala je donesena na proširenoj sjednici 08.4.2010. godine, a Odluka uprave NTF-a je da od 01.4.2010. godine više ne namjeravaju vršiti bilo kakve usluge za Deltagrip.

Nešto se tu ne poklapa.

Prilog: Zaključci vlasnika kapitata o raskidu ugovora sa DG

33 misli o “Tko je “uvalio” Federaciju izvesti pred lice pravde

 1. danas je đennaza , a sve je odlučeno kada je štula potpisao prekid ugovora sa Deltagripom, život je rijeka , sve teče prema svom ušću, pa tako i NTF-i

 2. DANAS JE DAN ODLUKE A VI OVO OBJAVLJUJETE SRAM VAS BILO NEK NTF STANE NA NOGE PA ĆEMO VIDIT

 3. Želi on spasit svoju guzicu jebe se njega za terminale! To je obična budala! Vjerovatno ti je on reka da je montirana snimka, nek ti da svoju pa ce admin objavit

 4. ŠTULA ŽELI SPASIT NTF OD BANDE DA GA PREUZME A VI DAJETE RADONČIĆU DA OVO OBJAVLJUJE MONTIRANI SNIMAK

 5. pročitajte današnji DNEVNI AVAZ- eto ko je uvalija federaciji -KITE kako baš danas osvane u avazu ?

 6. Branitelji okupljeni ispred Parlamenta FBiH pokušavaju nasilno ući u zgradu!
  Utorak, 26. veljače 2013. 15:10
  ***
  Srijeda, 27. veljače 2013. 11:59
  Nakon neprospavane noći totalni obrat u akciji jutro je pametnije od akšama 😉 branitelji okupljeni ispred Parlamenta FBiH pokušavaju akcijom skupiti novac za spas NTF-a PLOĆE,
  Napeti ba. triler s svršavanjem kakav još niste vidjeli.
  HIP,HIP DELTA-GRIP

Komentari su zatvoreni.